Pregled

Filter kavo je potrebno popariti z vročo vodo. Uporabljena količina je odvisna od vsakega posameznika. Zagotovite pravilno doziranje kave, saj je najpogostejša napaka, da se ne uporabi zadostne količine. Najboljše rezultate boste dosegli, če boste kavo kuhali tik do vrenja (med 95 - 98°C). Kave na vročem ne smete pustiti več kot 15 do 20 minut. Kavo, ki ostane in je niste spili, zlijte stran.

Lastnosti

  • Iz 100 % čistih kavnih zrn vrste arabica.
  • Po skrbnem praženju se embalaža nepredušno zapre, da se ohrani polna aroma.
  • Enakomerno pražena zrna so osnova za vse vrste kav.
  • Kava vsebuje kofein, ki je blago poživilo.
  • Kava ima nizko vsebnost kalorij, maščob in ogljikovih hidratov.
Podrobnosti

Priporočena uporaba

Priprava

Filter kavo je treba popariti z vročo vodo. Koliko je uporabiti, je odvisno od vsakega posameznika (najpogostejša napaka je, da se ne uporabi zadostne količine). Najboljše rezultate boste dosegli, če boste kavo kuhali skoraj do vrenja (med 95° in 98° C). Kave ne smete pustiti na vročem več kot 15 do 20 minut. Kavo, ki ostane oz. je niste spili, zlijte stran.


Uporaba

  • Primerna je za uporabo pri kateremkoli postopku priprave.
  • Uporabna je tudi kot osnova za recepte, kjer potrebujete kavno tekočino.